ЈП Комунална Хигиена - Скопје

  / Вести / ЈП КОМУНАЛНА ХИГИЕНА-СКОПЈЕ НАБАВИ ПЕТ НОВИ КАМИОНИ ЗА СОБИРАЊЕ И ТРАНСПОРТ НА КОМУНАЛЕН ОТПАД

ЈП КОМУНАЛНА ХИГИЕНА-СКОПЈЕ НАБАВИ ПЕТ НОВИ КАМИОНИ ЗА СОБИРАЊЕ И ТРАНСПОРТ НА КОМУНАЛЕН ОТПАД

 

ЈП КОМУНАЛНА ХИГИЕНА-СКОПЈЕ НАБАВИ ПЕТ НОВИ КАМИОНИ ЗА СОБИРАЊЕ И ТРАНСПОРТ НА КОМУНАЛЕН ОТПАД

 

ЈП Комунална хигиена-Скопје денеска ги промовираше новонабавените пет специјални комунални возила-камиони за собирање и транспорт на комунален отпад. Возилата се од марката Iveco и ќе се употребуваат за собирање и транспорт на комуналниот отпад од контејнерите наменети за колективните домаќинства, како и од кантите поделени во индивидуалните домаќинства на територијата на градот Скопје.

Новите пет специјални комунални возила-камиони се дел од големата набавка што ЈП Комунална хигиена-Скопје ја започна на почетокот на оваа година, а во чиишто рамки досега беа пуштени во употреба и десет машини наменети за метење на јавните и сообраќајните површини.

До крајот на годинава ќе бидат набавени уште 32 нови специјални комунални возила - автоцистерни, камиони, самоподигнувачи и кипери, со што во голема мера ќе го заокружиме обновувањето на возниот парк на Претпријатието.“ – изјави директорот на ЈП Комунална хигиена-Скопје, Абдусамед Шабани.

[ сабота, 19 јуни 2021 ] [ 937 ]

 

Вести

Политика на користење колачиња (cookies) Политика на приватност
Back to top
Close Offcanvas Sidebar