Вести

ЧЕСТИТ КУРБАН БАЈРАМ 19.07.2021

 

ЈП КОМУНАЛНА ХИГИЕНА-СКОПЈЕ ЌЕ ПОСТАВИ ПОСЕБНИ КОНТЕЈНЕРИ ЗА ОДЛАГАЊЕ ОРГАНСКИ ОТПАД ЗА ВРЕМЕ НА ПРАЗНИКОТ КУРБАН БАЈРАМ 19.07.2021

 

Во текот на изминатите шест месеци - ЈП Комунална хигиена-Скопје расчисти повеќе од 7000 кубни метри отпад од диви депонии 09.07.2021

 

ЈП КОМУНАЛНА ХИГИЕНА-СКОПЈЕ НАБАВИ ПЕТ НОВИ КАМИОНИ ЗА СОБИРАЊЕ И ТРАНСПОРТ НА КОМУНАЛЕН ОТПАД 19.06.2021

 

ЈП КОМУНАЛНА ХИГИЕНА-СКОПЈЕ ЈА РАСЧИСТУВА ГОЛЕМАTA ДИВА ДЕПОНИЈА ВО ОПШТИНАТА САРАЈЈП Комунална хигиена-Скопје деновиве започна со отстранување на исклучително обемна дива депонија лоцирана во скопската општина Сарај, на патот за населеното место Рашче. Активностите за расчистување се одвиваат во координација со Градот Скопје и општината Сарај. „Екипите на ЈП Комунална хигиена-Скопје веќе неколку денови работат на расчистување на наталожениот отпад во близина на населеното место Рашче, каде што во текот на еден подолг временски период е одлаган градежен, кабаст и мешан комунален отпад, што довело до создавање на огромна дива депонија. ЈП Комунална хигиена-Скопје од почетокот на годинава реализираше бројни активности за отстранување на дивите депонии што ја загадуваат животната околина и го загрозуваат здравјето на граѓаните. Очекуваме дека од оваа локација ќе бидат подигнати повеќе од 3000 кубни метри несовесно одложен отпад.“- истакна директорот на ЈП Комунална хигиена-Скопје, Абдусамед Шабани. 14.06.2021

 

ЈП КОМУНАЛНА ХИГИЕНА-СКОПЈЕ ПОСТАВИ ОСУМ НОВИ ПУНКТОВИ ВО ЧЕТИРИ СКОПСКИ ОПШТИНИ 08.06.2021

 

АКЦИЈА ЗА ГЕНЕРАЛНО ЧИСТЕЊЕ НА КЕЈОТ НА РЕКАТА ВАРДАР ПО ПОВОД СВЕТСКИОТ ДЕН НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА 04.06.2021

 

ЈП КОМУНАЛНА ХИГИЕНА-СКОПЈЕ ВЕЧЕРВА СПРОВЕДУВА РАЧНО МИЕЊЕ НА ПУНКТОВИTE ЗА МАСОВНА ВАКЦИНАЦИЈА ВО ГРАДОТ СКОПЈЕ 04.06.2021

 

ЈП КОМУНАЛНА ХИГИЕНА-СКОПЈЕ СЕ ПРИКЛУЧИ КОН АКЦИЈАТА ЗА ЧИСТЕЊЕ ВО ОРГАНИЗАЦИЈА НА ДЕЛЕГАЦИЈАТА НА ЕУ ВО РСМ 25.05.2021

 

РЕКОРДНИ 650 КУБНИ МЕТРИ КАБАСТ ОТПАД ИСФРЛЕНИ ЗА ВРЕМЕ НА AKЦИЈАТА НА ЈП КОМУНАЛНА ХИГИЕНА-СКОПЈЕ 20.05.2021

 

 
1 / 30 1 2 3 ..