ЈП Комунална Хигиена - Скопје

  / Вести / АКЦИЈА ЗА ГЕНЕРАЛНО ЧИСТЕЊЕ НА КЕЈОТ НА РЕКАТА ВАРДАР ПО ПОВОД СВЕТСКИОТ ДЕН НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

АКЦИЈА ЗА ГЕНЕРАЛНО ЧИСТЕЊЕ НА КЕЈОТ НА РЕКАТА ВАРДАР ПО ПОВОД СВЕТСКИОТ ДЕН НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

 

АКЦИЈА ЗА ГЕНЕРАЛНО ЧИСТЕЊЕ НА КЕЈОТ НА РЕКАТА ВАРДАР ПО ПОВОД СВЕТСКИОТ ДЕН НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

 

Во рамките на одбележувањето на Светскиот ден на животната средина, екипите на ЈП Комунална хигиена-Скопје денеска спроведуваат акција за генерално чистење на кејот на реката Вардар. Во реализирањето на активностите се ангажирани 40 работници на терен, додека од  механизацијата се употребуваат три автоцистерни, три специјални комунални возила-метларки, две специјални комунални возила-патарки и едно специјално комунално возило-трактор.

 

„Акцијата за генерално чистење ќе започне на полигонот за обука на возачи под Скопското Кале и ќе продолжи на кејот на реката Вардар. Активностите ги спроведуваме во координација со Градот Скопје и останатите јавни претпријатија, со цел овој простор да прерасне во уште поатрактивна локација за рекреација на жителите на нашиот град.“ - изјави директорот на ЈП Комунална хигиена-Скопје, Абдусамед Шабани.

 

[ петок, 04 јуни 2021 ] [ 647 ]

 

Вести

Back to top
Close Offcanvas Sidebar