ЈП Комунална Хигиена - Скопје

  / Месечен инфо / Годишна информација за извршени оперативни активности на ЈП Комунална хигиена - 2013

Годишна информација за извршени оперативни активности на ЈП Комунална хигиена - 2013

 

ЈП Комунална хигиена врши дејност од јавен интерес и како Претпријатие формирано од страна на Градот е јавен сервис за одржување на комуналната хигиена на подрачјето на Град Скопје.

Претпријатието учествува во постапувањето со комуналниот отпад на подрачјето на Град Скопје и во поголемиот дел од руралните средини кои се составен дел на скопските Општини.Постапувањето со комуналниот отпад (собирање, транспортирање) е составен дел на интегрираното управување со отпадот во Градот.

[ вторник, 19 март 2013 ] [ 1502 ]

 

Месечен инфо

Политика на користење колачиња (cookies) Политика на приватност
Back to top
Close Offcanvas Sidebar