ЈП Комунална Хигиена - Скопје

  / Вести / АКТИВНОСТИ ЗА ЧИСТЕЊЕ ВО РЕОНОТ НА ПОГОЛЕМИТЕ ПРАВОСЛАВНИ ВЕРСКИ ОБЈЕКТИ ВО ГРАДОТ СКОПЈЕ

АКТИВНОСТИ ЗА ЧИСТЕЊЕ ВО РЕОНОТ НА ПОГОЛЕМИТЕ ПРАВОСЛАВНИ ВЕРСКИ ОБЈЕКТИ ВО ГРАДОТ СКОПЈЕ

 

АКТИВНОСТИ ЗА ЧИСТЕЊЕ ВО РЕОНОТ НА ПОГОЛЕМИТЕ ПРАВОСЛАВНИ ВЕРСКИ ОБЈЕКТИ ВО ГРАДОТ СКОПЈЕ

 

Во пресрет на најголемиот христијански празник - Велигден, кога се очекува значително зголемена фреквенција на граѓани во православните верски храмови, ЈП Комунална хигиена-Скопје започна активности за рачно и машинско миење на дворовите и непосредната околина на поголемите православни верски објекти во сите скопски општини.

 

Со активностите се опфатени: соборниот храм Св. Климент Охридски, црквите Св.Богородица, Св.Димитрија, Св.Јован Крстител, Св.Петка, Св.Ѓоргија, Св.Илија, Св.Архангел Михаил, Св.Петар и Павле, Св.Спас и др.

 

Екипите на  ЈП Комунална хигиена-Скопје и во претстојниот период ќе продолжат да се грижат за чистотата на верските објекти на сите верски заедници.

 

[ четврток, 02 мај 2024 ] [ 70 ]

 
Политика на користење колачиња (cookies) Политика на приватност
Back to top
Close Offcanvas Sidebar