ЈП Комунална Хигиена - Скопје

  / Вести / ЈП КОМУНАЛНА ХИГИЕНА-СКОПЈЕ ОТСТРАНИ 50 КУБНИ МЕТРИ НЕПРОПИСНО ОДЛОЖЕН ОТПАД ВО РЕОНОТ НА СКОПСКИОТ АКВАДУКТ

ЈП КОМУНАЛНА ХИГИЕНА-СКОПЈЕ ОТСТРАНИ 50 КУБНИ МЕТРИ НЕПРОПИСНО ОДЛОЖЕН ОТПАД ВО РЕОНОТ НА СКОПСКИОТ АКВАДУКТ

 

ЈП КОМУНАЛНА ХИГИЕНА-СКОПЈЕ ОТСТРАНИ 50 КУБНИ МЕТРИ НЕПРОПИСНО ОДЛОЖЕН ОТПАД ВО РЕОНОТ НА СКОПСКИОТ АКВАДУКТ

 

Во текот на минатата седмица, екипите на ЈП Комунална хигиена-Скопје, во координација со Градот Скопје, реализираа активности за целосно расчистување на реонот на археолошкото наоѓалиште – Скопски aквадукт.

Во рамките на активностите беа подигнати и транспортирани приближно 50 кубни метри непрописно одложен градежен, кабаст и мешан комунален отпад.

При отстранувањето на дивите депонии околу Скопскиот aквадукт беа ангажирани десет работници на терен, додека од механизација беа употребени две специјални комунални возила - патарки и подигнувач-багер.

 

[ вторник, 12 декември 2023 ] [ 64 ]

 

Вести

Политика на користење колачиња (cookies) Политика на приватност
Back to top
Close Offcanvas Sidebar