ЈП Комунална Хигиена - Скопје

  / Вести / ИЗВЕСТУВАЊЕ ДО КОРИСНИЦИТЕ

ИЗВЕСТУВАЊЕ ДО КОРИСНИЦИТЕ

 

ИЗВЕСТУВАЊЕ ДО КОРИСНИЦИТЕ

 

 

ЈП Комунална хигиена-Скопје ги известува корисниците од индивидуалните домаќинства во општината Карпош коишто комуналниот отпад го одлагаат во пластични канти од 120 литри, дека почнувајќи од 09.05.2022 година е променета динамиката на празнење на кантите, односно наместо досегашниот термин на празнење од 13.30 до 20.30 часот, кантите ќе се празнат во периодот од 07 до 13.30 часот, во истите денови од неделата.

Апелираме до жителите на општината Карпош да се придржуваат до предвидениот термин за празнење на кантите за комунален отпад, со цел екипите на ЈП Комунална хигиена-Скопје да бидат во можност да го одржат највисокото ниво на хигиената и чистотата во оваа скопска општина и воедно да се заштити јавното здравје.

[ среда, 18 мај 2022 ] [ 462 ]

 

Вести

Политика на користење колачиња (cookies) Политика на приватност
Back to top
Close Offcanvas Sidebar