ЈП Комунална Хигиена - Скопје

  / Вести / ЈП КОМУНАЛНА ХИГИЕНА-СКОПЈЕ ДЕНЕСКА ЌЕ ЗАПОЧНЕ РАСЧИСТУВАЊЕ ОБЕМНА ДИВА ДЕПОНИЈА ПОД СКОПСКОТО КАЛЕ

ЈП КОМУНАЛНА ХИГИЕНА-СКОПЈЕ ДЕНЕСКА ЌЕ ЗАПОЧНЕ РАСЧИСТУВАЊЕ ОБЕМНА ДИВА ДЕПОНИЈА ПОД СКОПСКОТО КАЛЕ

 

ЈП КОМУНАЛНА ХИГИЕНА-СКОПЈЕ ДЕНЕСКА ЌЕ ЗАПОЧНЕ РАСЧИСТУВАЊЕ  ОБЕМНА ДИВА ДЕПОНИЈА ПОД СКОПСКОТО КАЛЕ

 

Во рамките на акцијата за пролетно чистење на скопската општина Центар во организација на Градот Скопје, екипите на ЈП Комунална хигиена-Скопје во текот на денешниот ден ќе започнат активности за отстранување голема дива депонија лоцирана под скопското Кале.

 Воедно, од почетокот на акцијата, Претпријатието спроведува рачно и машинско метење и миење на булеварите, улиците и автобуските постојки во оваа скопска општина, како и миење и дезинфекција на надземните и подземните контејнери поставени на јавни површини.

Во специјалните садови што ЈП Комунална хигиена-Скопје ги постави на пет локации во општината Центар досега беа одложени вкупно 105 кубни метри кабаст отпад.

[ петок, 13 мај 2022 ] [ 275 ]

 

Вести

Политика на користење колачиња (cookies) Политика на приватност
Back to top
Close Offcanvas Sidebar