ЈП Комунална Хигиена - Скопје

  / Вести / ЈП КОМУНАЛНА ХИГИЕНА-СКОПЈЕ ЗАПОЧНА СО ОТСТРАНУВАЊЕ ОБЕМНА ДИВА ДЕПОНИЈА ВО ОПШТИНАТА ШУТО ОРИЗАРИ

ЈП КОМУНАЛНА ХИГИЕНА-СКОПЈЕ ЗАПОЧНА СО ОТСТРАНУВАЊЕ ОБЕМНА ДИВА ДЕПОНИЈА ВО ОПШТИНАТА ШУТО ОРИЗАРИ

 

ЈП КОМУНАЛНА ХИГИЕНА-СКОПЈЕ ЗАПОЧНА СО ОТСТРАНУВАЊЕ ОБЕМНА ДИВА ДЕПОНИЈА ВО ОПШТИНАТА ШУТО ОРИЗАРИ

 

Во рамките на акцијата за пролетно генерално чистење на општината Шуто Оризари, екипите на ЈП Комунална хигиена-Скопје во текот на денешниот ден започнаа со расчистување обемна дива депонија лоцирана на булеварот Македонско-косовска бригада.

  Во специјалните садови што Претпријатието ги постави на шест локации во оваа скопска општина досега беа одложени вкупно 135 кубни метри кабаст отпад.

ЈП Комунална хигиена-Скопје секојдневно реализира и активности за рачно и машинско метење и миење улиците Шуто Оризари и Нов живот, како и на сите автобуски постојки лоцирани во општината Шуто Оризари.

 

 

[ петок, 06 мај 2022 ] [ 343 ]

 

Вести

Политика на користење колачиња (cookies) Политика на приватност
Back to top
Close Offcanvas Sidebar