ЈП Комунална Хигиена - Скопје

  / Вести / ЈП КОМУНАЛНА ХИГИЕНА-СКОПЈЕ ГИ МИЕШЕ БУЛЕВАРИТЕ И УЛИЦИТЕ ВО ТЕКОТ НА НОЌТА

ЈП КОМУНАЛНА ХИГИЕНА-СКОПЈЕ ГИ МИЕШЕ БУЛЕВАРИТЕ И УЛИЦИТЕ ВО ТЕКОТ НА НОЌТА

 

ЈП КОМУНАЛНА ХИГИЕНА-СКОПЈЕ ГИ МИЕШЕ БУЛЕВАРИТЕ И УЛИЦИТЕ ВО ТЕКОТ НА НОЌТА

 

Во текот на минатата ноќ, ЈП Комунална хигиена-Скопје со помош на пет автоцистерни спроведе машинско миење на сите булевари и поголеми улици на територијата на градот Скопје.

„Машинското миење на скопските булевари и улици е една од најзначајните активности што ЈП Комунална хигиена-Скопје ги спроведува во насока на спречување на ширењето на вирусот Ковид-19. Екипите на Претпријатието ги мијат сите јавни сообраќајни површини и по два пати во рамките на едно деноноќие, а наш главен приоритет е одржувањето на јавната чистота и заштитата на здравјето на граѓаните.“ – изјави  директорот на ЈП Комунална хигиена-Скопје, Абдусамед Шабани.

[ сабота, 25 април 2020 ] [ 1333 ]

 

Вести

Back to top
Close Offcanvas Sidebar