02 321 66 44    08-20MKALEN
Почетна     Вести     ЈП Комунална хигиена-Скопје започнува кампања за подигнување на јавната свест

ЈП Комунална хигиена-Скопје започнува кампања за подигнување на јавната свест

ЈП Комунална хигиена-Скопје започнува кампања за подигнување на јавната свест за штетноста од неправилното одлагање на отпадот, што резултира со создавање диви депонии и загадување на животната средина. Видни личности од македонската јавна и политичка сцена упатија пораки за совесно постапување со отпадот и ги информираа граѓаните за можноста бесплатно да го депонираат својот кабаст отпад во центрите за селекција во Карпош и во Вардариште.

 На следните линкови можете да ги погледнете обраќањата на проф.д-р Љубица Јанчева, претседателка на Советот на Градот Скопје; Енвер Маличи, заменик-градоначалник на Градот Скопје; проф.д-р Билјана Секуловска-Габер, советничка во Советот на Градот Скопје; Шабан Трстена, олимписки шампион во борење и Јелена Жугич, актерка и советничка во Советот на Градот Скопје:

 Љубица Јанчеваhttps://youtu.be/4SZ8sk6QD60

Енвер Маличиhttps://youtu.be/kMOTD2w9jTc

Билјана Секуловска-Габерhttps://youtu.be/gzv-PszdZKM

 Шабан Трстенаhttps://youtu.be/StxprmwWL4M

 Јелена Жугичhttps://youtu.be/Z6S3eNCeMZw

02.11.2019, 11:33 | 579 прегледи