ЈП Комунална Хигиена - Скопје

  / Вести / ЗАПОЧНА МАСОВНАТА АКЦИЈА ЗА ГЕНЕРАЛНО ЧИСТЕЊЕ НА СИТЕ СКОПСКИ ОПШТИНИ

ЗАПОЧНА МАСОВНАТА АКЦИЈА ЗА ГЕНЕРАЛНО ЧИСТЕЊЕ НА СИТЕ СКОПСКИ ОПШТИНИ

 

ЗАПОЧНА МАСОВНАТА АКЦИЈА ЗА ГЕНЕРАЛНО ЧИСТЕЊЕ НА СИТЕ СКОПСКИ ОПШТИНИ

 

Градот Скопје и ЈП Комунална хигиена“-Скопје, во соработка со останатите градски претпријатија, денеска започнаа масовна дводневна акција за генерално чистење на сите скопски општини.

Во рамките на акцијата ќе се реализираат активности за миење на главните и на споредните улици со автоцистерни, рачно и машинско метење, како и отстранување на дивите депонии. ЈП Комунална хигиена“-Скопје во девет скопски општини ќе постави специјални контејнери за собирање кабаст отпад, во коишто граѓаните ќе имаат можност да го одложат стариот мебел, како и отпадот од електричната и електронската опрема. Претпријатието на терен ќе реализира и едукативни разговори со граѓаните, со цел решавање на актуелните проблеми со неправилното одлагање на отпадот.

 ЈП Комунална хигиена“-Скопје“ со сите свои капацитети и ресурси се приклучува кон масовната акција за чистење на Градот Скопје. Би сакале да ја информираме јавноста дека само во текот на првите шест месеци од годинава, нашите екипи исчистија и транспортираа 4.674 кубни метри отпад од диви депонии, што претставува зголемување од дури 443 проценти во однос на истиот период минатата година. Затоа, и во оваа прилика ги потсетуваме граѓаните дека хигиената и чистотата на градот Скопје во голема мера зависи од нивните постапки и апелираме до жителите на нашиот град да го почитуваат  Законот за јавна чистота и својот отпад да не го одлагаат на јавни површини.“- изјави директорот на „ЈП Комунална хигиена“-Скопје“, Абдусамед Шабани.

 

[ петок, 26 јули 2019 ] [ 1732 ]

 

Вести

Back to top
Close Offcanvas Sidebar