02 321 66 44    08-20MKALEN
Почетна     Вести     ОТСТРАНЕТИ 150 КУБНИ МЕТРИ ОТПАД ВО АКЦИЈА ЗА ЧИСТЕЊЕ ДИВИ ДЕПОНИИ ВО АЕРОДРОМ И КИСЕЛА ВОДА

ОТСТРАНЕТИ 150 КУБНИ МЕТРИ ОТПАД ВО АКЦИЈА ЗА ЧИСТЕЊЕ ДИВИ ДЕПОНИИ ВО АЕРОДРОМ И КИСЕЛА ВОДА

Екипите на ЈП „Комунална хигиена“-Скопје денеска спроведоа акција за расчистување диви депонии лоцирани во населбата Горно Лисиче, на граничниот реон меѓу општините Аеродром и Кисела Вода. Во рамките на акцијата се подигнати и транспортирани приближно 150 кубни метри комунален, градежен и кабаст отпад, а активностите ќе продолжат и во текот на утрешниот ден. При расчистувањето на дивите депонии се употребуваат специјалните комунални возила: втоварувач, кипер, полуприколка и камион.

 

 

02.05.2019, 14:43 | 1209 прегледи