ЈП Комунална Хигиена - Скопје

  / Вести / ЈП „КОМУНАЛНА ХИГИЕНА“ СО 90 РАБОТНИЦИ ГО РАСЧИСТУВА СНЕГОТ ВО СИТЕ СКОПСКИ ОПШТИНИ

ЈП „КОМУНАЛНА ХИГИЕНА“ СО 90 РАБОТНИЦИ ГО РАСЧИСТУВА СНЕГОТ ВО СИТЕ СКОПСКИ ОПШТИНИ

 

ЈП „КОМУНАЛНА ХИГИЕНА“ СО 90 РАБОТНИЦИ ГО РАСЧИСТУВА СНЕГОТ ВО СИТЕ СКОПСКИ ОПШТИНИ

 

ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје, со 90 работници на терен и целата расположлива механизација, денеска продолжува да го расчистува снегот и мразот во сите скопски општини.

 Комплетно е расчистен и прооден реонот околу Државната и Градската болница, Владата и Собранието на РМ, а стандардно се расчистуваат сите булевари и поголеми улици, плоштадот и улицата Македонија, Старата чаршија, плоштадот Филип Втори, како и пешачките патеки и тротоарите на мостовите.

Активностите на екипите на ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје ќе продолжат во текот на целиот ден, со цел да се овозможи безбедно одвивање на сообраќајот и движење на пешаците.

[ сабота, 26 јануари 2019 ] [ 1665 ]

 

Вести

Back to top
Close Offcanvas Sidebar