02 321 66 44    08-20MKALEN
Почетна     Вести     Со рачно миење се отстрануваат последните остатоци од снегот на плоштадот „Македонија“

Со рачно миење се отстрануваат последните остатоци од снегот на плоштадот „Македонија“

Eкипите на ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје вршат рачно миење на плоштадот  „Македонија“, со цел комплетно да се отстранат остатоците од нападнатиот снег и мразот.

Рачното миење се изведува со помош на автоцистерна и специјално комунално возило „Аванти“.

На плоштадот „Македонија“ стандардно продолжуваат и секојдневните активности на ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје за метење и празнење на корпите за отпадоци.

23.01.2019, 10:52 | 686 прегледи