02 321 66 44    08-20MKALEN
Почетна     Вести     Едукативна еко-манифестација во ООУ „Исмаил Ќемали“

Едукативна еко-манифестација во ООУ „Исмаил Ќемали“

ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје организираше уште една едукативна еко-манифестација посветена на селектирањето и рециклирањето на отпадот.

Денеска, во ООУ „Исмаил Ќемали“, на нашите најмлади сограѓани преку едукативни игри им покажавме како да постапуваат со својот отпад за да ја сочуваат животната околина здрава и чиста, а тие ни се претставија со прекрасни драмски и музички точки на оваа тема. ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје на ООУ „Исмаил Ќемали“ му донираше и пет садови за селекција на отпадот.

21.12.2018, 12:26 | 1003 прегледи