02 321 66 44    08-20MKALEN
Почетна     Вести     ЈП „Комунална хигиена“-Скопје учествуваше на Европската недела на мобилност

ЈП „Комунална хигиена“-Скопје учествуваше на Европската недела на мобилност

ЈП „Комунална хигиена“-Скопје со своите вработени и оваа година зеде учество во Европската недела на мобилност, приклучувајќи се на големото велосипедското дефиле што се одвиваше по скопските улици.

ЈП „Комунална хигиена“-Скопје со своите вработени и оваа година зеде учество во Европската недела на мобилност, приклучувајќи се на големото  велосипедското дефиле што се одвиваше по скопските улици.

Европската недела на мобилност, во организација на Градот Скопје,  годинава се одржува под мотото „Комбинирај и движи се“. Манифестацијата ги промовира целите што ЕУ ги постави пред своите земји-членки, а се однесуваат на смалување на емисијата на стакленичките гасови, зголемување на енергетската ефикасност и поголемо искористување на обновливите извори на енергија.

  

21.09.2018, 12:24 | 1048 прегледи