02 321 66 44    08-20MKALEN
Почетна     Вести     КУЧИЊА ЗА ВДОМУВАЊЕ ВО СТАЦИОНАРОТ „ВАРДАРИШТЕ“

КУЧИЊА ЗА ВДОМУВАЊЕ ВО СТАЦИОНАРОТ „ВАРДАРИШТЕ“

Кучињата од фотографиите во моментот се наоѓаат во стационарот за бездомни животни „Вардариште“ и чекаат да бидат вдомени.

Кучињата од фотографиите во моментот се наоѓаат во стационарот за бездомни животни „Вардариште“ и чекаат да бидат вдомени.

Овие кучиња по пристигнувањето во Стационарот биле прегледани од страна на ветеринарна екипа, при што е констатирано дека не се прекумерно агресивни и немаат никакви заболувања. Тие поминале целосен медицински третман, во чиишто рамки се стерилизирани, прочистени од внатрешни и надворешни паразити и вакцинирани од беснило.

Од вторник до сабота, во терминот од 09 до 13 часот, сите заинтересирани граѓани можат да го посетат стационарот „Вардариште“ и да си одберат куче за вдомување, а кучињата им се отстапуваат без никаков паричен надоместок.

 

31.08.2018, 10:53 | 1271 прегледи