ЈП Комунална Хигиена - Скопје

  / Вести / Започнува акцијата за генерално чистење на општина Сарај

Започнува акцијата за генерално чистење на општина Сарај

 

Започнува акцијата за генерално чистење на општина Сарај

 

Во текот на денешниот ден започна акцијата за генерално чистење на општината Сарај, во којашто ќе земат учество ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје и ЈП „Паркови и зеленило“-Скопје.

Во текот на денешниот ден започна акцијата за генерално чистење на општината Сарај, во којашто ќе земат учество ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје и ЈП „Паркови и зеленило“-Скопје.

Акцијата ќе трае во текот на претстојните неколку дена и ќе ја опфати целокупната територија на општината Сарај, а во нејзиното спроведување дневно ќе бидат ангажирани вкупно 70 работници, додека од механизацијата ќе се употребуваат: три специјални комунални возила – метлачки, три специјални комунални возила – патарки, две цистерни, еден втоварувач, еден кипер со носивост до 10 тони и два кипера со носивост до 20 тони.

Акцијата ја најавија градоначалникот на општината Сарај, Блерим Беџети, директорот на ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје, Абдусамед Шабани и директорот на ЈП „Паркови и зеленило“-Скопје, Ардијан Муча, нагласувајќи дека ова е само една во низата претстојни акции за генерално чистење коишто ќе се реализираат во скопските општини со цел - подигнување на нивото на хигиената и чистотата,  во рамките на интервентните мерки за подобрување на квалитетот на амбиенталниот воздух во главниот град.

[ четврток, 08 февруари 2018 ] [ 1608 ]

 

Вести

Back to top
Close Offcanvas Sidebar