ЈП Комунална Хигиена - Скопје

  / Едукација / Инсектициди

Инсектициди

 

Инсектициди се хемикалии кои се користат против инсекти во сите нивни развојни фази. Инсектицидите се користат во земјоделието, медицината, индустриското производство, како и во домаќинствата. Се смета дека употребата на пестицидите е најголемиот фактор за зголемување на земјоделското производство во дваесеттиот век.
[ четврток, 03 мај 2018 ] [ 1775 ]

 
Back to top
Close Offcanvas Sidebar