22.03.2018 mkd shq eng почетна мапа на сајтот контакт
ЗА НАС УСЛУГИ ЦЕНОВНИК ЛИНКОВИ МЕСЕЧЕН ИНФО КОНТАКТ
ДЕЖУРЕН ТЕЛЕФОН (08-20ч): 321 66 44
 почетна / Актуелности / Актуелности
КХС во медиуми
Прописи
Извештаи
Историјат
Проекти
Еко патрола
ДЕЖУРЕН ТЕЛЕФОН
Фото галерија
 

Сертификат на систем за менаџмент со квалитет ISO 9001:2008

Зимска програма / 2012

Инвестициона програма / 2014

3та МЕЃУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА - управување со отпад и климатски промени
Актуелности
ЈП „Комунална хигиена“ продолжува со расчистување на снегот и мразот

27.02.2018  13:11

27.02.2018г.

ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје и во текот на минатата ноќ и денешниот ден продолжува да ја спроведува Програмата за работа на Зимската служба, со расчистување на нападнатиот снег и мразот од улиците на градот Скопје.

Екипите на ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје во текот на денешниот ден ќе работат на расчистување на снегот и мразот на следните улици и булевари: 
Партизанска,  Илинденска,  Св. Климент Охридски, 11-ти Октомври (потегот од Тутунски комбинат до Градска болница), Крсте Мисирков, Цветан Димов, Х.Т.Карпош, Бутелска, Втора македонска бригада, Гоце Делчев (потегот од МТВ до Мавровка), Кузман Јосифовски-Питу, Јане Сандански, Филип Втори, Мајка Тереза и Александар Македонски.
Во текот на денешниот ден, нападнатиот снег и мраз ќе биде расчистен и во внатрешниот простор на Клиничкиот центар, како и на плоштадот „Македонија“, улицата Македонија, во Старата Чаршија и на пешачките патеки и тротоарите на Камениот мост, мостот „Бит Пазар“ и мостот „Мајка Тереза“. 

 Во денешните активности на ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје се ангажирани  144 работници, додека од механизацијата се користат: три трактори со специјални четки за снег, еден трактор со специјални ножеви за снег, два мотокултиватора, две специјални комунални возила „Викторија“, едно електрично комунално возило „Пијаџо“,  како и две патарки за расфрлање на сол.

Екипите на ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје ќе продолжат со своите активности во текот на целиот ден и претстојната ноќ, во согласност со временските услови и потребите на терен.

 
 
 
 назад
ПРЕБАРУВАЊЕ:
 
 
 
БЕСПЛАТЕН ТЕЛЕФОНСКИ БРОЈ ЗА СОБИРАЊЕ КАБАСТ И ГРАДЕЖЕН ОТПАД 0800 222 33
ЈАВНИ НАБАВКИ
Слободен пристап до информации од јавен карактер
Службата за хуман третман на бездомните животни
КУЧИЊА ЗА ВДОМУВАЊЕ
Едукација
Акции
 
ЕКО РЕЧНИК ЕДУКАЦИЈА
Аеросоли се цврсти честички или мали течни капки од чад, прашина, пепел и кондензирани гасовити супстанци кои можат да се најдат во воздухот. Некои од овие честички се доволно големи и темни да можат да се забележат со голо око во вид на чад. Настануваат во индустриски процеси, на депонии, преку согорување на горива, од прашина по патиштата, при градежни работи и зафати, вулкански ерупции, шумски пожари и слично. Некои честички се емитираат директно од своите извори, додека други настануваат кога гасови како сулфур оксид, азотови оксиди или неметански органски гасови и пареа стапуваат во реакција со други соединенија во воздухот и формираат супстанци со понизок степен на испарување, а потоа и најдобри микродисперзирани честички со кои гасовите можат повторно да стапат во реакција. Аеросолите се многу штетни по човечкото здравје.
АНКЕТА
Дали сметате дека постојните метални контејнери од 1,1 м3 треба да бидат заменети со пластични контејнери од ист волумен за селектирање на комуналниот отпад?
Да
Не

резултати