22.03.2018 mkd shq eng почетна мапа на сајтот контакт
ЗА НАС УСЛУГИ ЦЕНОВНИК ЛИНКОВИ МЕСЕЧЕН ИНФО КОНТАКТ
ДЕЖУРЕН ТЕЛЕФОН (08-20ч): 321 66 44
 почетна / Актуелности / Актуелности
КХС во медиуми
Прописи
Извештаи
Историјат
Проекти
Еко патрола
ДЕЖУРЕН ТЕЛЕФОН
Фото галерија
 

Сертификат на систем за менаџмент со квалитет ISO 9001:2008

Зимска програма / 2012

Инвестициона програма / 2014

3та МЕЃУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА - управување со отпад и климатски промени
Актуелности
Екипите на ЈП „Комунална хигиена“го расчистуваaт нападнатиот снег и мразот на скопските улици

26.02.2018  11:06

26.02.2018г.

Согласно Програмата за работа на Зимската служба, екипите на ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје во текот на целата мината ноќ и утринава работат на расчистување на нападнатиот снег и мразот во сите скопски општини.

Во централното градско подрачје, расчистувањето се врши на плоштадот „Македонија“, во Старата Чаршија, како и на пешачките патеки и тротоарите на мостот „Гоце Делчев“, Камениот мост, Мостот на револуцијата, Мостот „Бит Пазар“ и мостот „Слобода“. 

Екипите на ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје во моментов работат на  расчистување на снегот на следните улици и булевари: 
Партизанска,  Илинденска,  ВМРО, 11-ти Октомври (потегот од Рампа до Собранието на РМ), Крсте Мисирков, Цветан Димов, Х.Т.Карпош, Димитрија Чуповски, Филип Втори, Мајка Тереза и Александар Македонски.

 Во расчистувањето на нападнатиот снег се ангажирани  125 работници, додека од механизацијата се користат: четири трактора со специјални четки за снег, еден трактор со специјални ножеви за снег, два мотокултиватора, како и две патарки за расфрлање на сол. 

Екипите на ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје ќе продолжат со своите активности во три смени, во текот на целиот ден и претстојната ноќ.

ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје апелира до граѓаните секој проблем поврзан со акивностите и ингеренциите на Претпријатието да го пријават на дежурниот телефон: 3 216 644.
 
 
 
 назад
ПРЕБАРУВАЊЕ:
 
 
 
БЕСПЛАТЕН ТЕЛЕФОНСКИ БРОЈ ЗА СОБИРАЊЕ КАБАСТ И ГРАДЕЖЕН ОТПАД 0800 222 33
ЈАВНИ НАБАВКИ
Слободен пристап до информации од јавен карактер
Службата за хуман третман на бездомните животни
КУЧИЊА ЗА ВДОМУВАЊЕ
Едукација
Акции
 
ЕКО РЕЧНИК ЕДУКАЦИЈА
Аеросоли се цврсти честички или мали течни капки од чад, прашина, пепел и кондензирани гасовити супстанци кои можат да се најдат во воздухот. Некои од овие честички се доволно големи и темни да можат да се забележат со голо око во вид на чад. Настануваат во индустриски процеси, на депонии, преку согорување на горива, од прашина по патиштата, при градежни работи и зафати, вулкански ерупции, шумски пожари и слично. Некои честички се емитираат директно од своите извори, додека други настануваат кога гасови како сулфур оксид, азотови оксиди или неметански органски гасови и пареа стапуваат во реакција со други соединенија во воздухот и формираат супстанци со понизок степен на испарување, а потоа и најдобри микродисперзирани честички со кои гасовите можат повторно да стапат во реакција. Аеросолите се многу штетни по човечкото здравје.
АНКЕТА
Дали сметате дека постојните метални контејнери од 1,1 м3 треба да бидат заменети со пластични контејнери од ист волумен за селектирање на комуналниот отпад?
Да
Не

резултати