22.01.2018 mkd shq eng почетна мапа на сајтот контакт
ЗА НАС УСЛУГИ ЦЕНОВНИК ЛИНКОВИ МЕСЕЧЕН ИНФО КОНТАКТ
ДЕЖУРЕН ТЕЛЕФОН (08-20ч): 321 66 44
 почетна / Месечен Инфо / Месечен инфо
КХС во медиуми
Прописи
Извештаи
Историјат
Проекти
Еко патрола
ДЕЖУРЕН ТЕЛЕФОН
Фото галерија
 

Сертификат на систем за менаџмент со квалитет ISO 9001:2008

Зимска програма / 2012

Инвестициона програма / 2014

3та МЕЃУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА - управување со отпад и климатски промени
Месечен инфо
Месечен инфо

27.04.2012  09:22

Информација за месец Декември 2017 


Информација за месец Ноември 2017 


Информација за месец Октомври 2017 


Информација за месец Септември 2017 


Информација за месец Август 2017 


Информација за месец Јули 2017 


Информација за месец Јуни 2017 


Информација за месец Мај 2017 


Информација за месец Април 2017 


Информација за месец Март 2017 


Информација за месец Февруари 2017 


Информација за месец Јануари 2017 


Информација за месец Декември 2016 


Информација за месец Ноември 2016 


Информација за месец Октомври 2016 


Информација за месец Септември 2016 


Информација за месец Август 2016 


Информација за месец Јули 2016 


Информација за месец Јуни 2016 


Информација за месец Мај 2016 


Информација за месец Април 2016 


Информација за месец Март 2016 


Информација за месец Февруари 2016 


Информација за месец Јануари 2016 Годишна информација за извршени оперативни активности на ЈП Комунална хигиена Годишна информација за 2015 


Годишна информација за 2014 


Годишна информација за 2013 


 
 
 
 назад
ПРЕБАРУВАЊЕ:
 
 
 
БЕСПЛАТЕН ТЕЛЕФОНСКИ БРОЈ ЗА СОБИРАЊЕ КАБАСТ И ГРАДЕЖЕН ОТПАД 0800 222 33
ЈАВНИ НАБАВКИ
Слободен пристап до информации од јавен карактер
Службата за хуман третман на бездомните животни
КУЧИЊА ЗА ВДОМУВАЊЕ
Едукација
Акции
 
ЕКО РЕЧНИК ЕДУКАЦИЈА
Аеросоли се цврсти честички или мали течни капки од чад, прашина, пепел и кондензирани гасовити супстанци кои можат да се најдат во воздухот. Некои од овие честички се доволно големи и темни да можат да се забележат со голо око во вид на чад. Настануваат во индустриски процеси, на депонии, преку согорување на горива, од прашина по патиштата, при градежни работи и зафати, вулкански ерупции, шумски пожари и слично. Некои честички се емитираат директно од своите извори, додека други настануваат кога гасови како сулфур оксид, азотови оксиди или неметански органски гасови и пареа стапуваат во реакција со други соединенија во воздухот и формираат супстанци со понизок степен на испарување, а потоа и најдобри микродисперзирани честички со кои гасовите можат повторно да стапат во реакција. Аеросолите се многу штетни по човечкото здравје.
АНКЕТА
Дали сметате дека постојните метални контејнери од 1,1 м3 треба да бидат заменети со пластични контејнери од ист волумен за селектирање на комуналниот отпад?
Да
Не

резултати