%> Комунална хигиена - Скопје
  22.02.2018 mkd shq eng почетна мапа на сајтот контакт
ЗА НАС УСЛУГИ ЦЕНОВНИК ЛИНКОВИ МЕСЕЧЕН ИНФО КОНТАКТ
ДЕЖУРЕН ТЕЛЕФОН (08-20ч): 321 66 44
 
КХС во медиуми
Прописи
Извештаи
Историјат
Проекти
Еко патрола
ДЕЖУРЕН ТЕЛЕФОН
Фото галерија
 

Сертификат на систем за менаџмент со квалитет ISO 9001:2008

Зимска програма / 2012

Инвестициона програма / 2014

3та МЕЃУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА - управување со отпад и климатски промени
АКТУЕЛНО
23.02.2017   10:23
AKЦИЈА ЗА СОБИРАЊЕ КАБАСТ ОТПАД ВО ОПШТИНАТА ЦЕНТАР


23.02.2017г.

На 24 и на 25 февруари 2017 година, ЈП „Комунална хигиена“-Скопје, во координација со Градот Скопје, ќе

повеќе...

17.02.2017   12:47
ЈП „Комунална хигиена“ го исчисти патот до средно Водно


17.02.2017

ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје во текот на денешниот ден спроведе комплетно чистење на патот до средно Во

повеќе...

16.02.2017   10:45
AKЦИЈА ЗА СОБИРАЊЕ КАБАСТ ОТПАД ВО ОПШТИНАТА ЧАИР


16.02.2017г.

На 17 и на 18 февруари 2017 година, ЈП „Комунална хигиена“-Скопје, во координација со Градот Скопје, ќе

повеќе...

09.02.2017   10:15
ЈП „Комунална хигиена“ продолжува со активностите за намалување на загадувањето на воздухот


09.02.2017

ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје и во текот на денешниот ден продолжува со спроведување на м

повеќе...

07.02.2017   11:28
ЈП „Комунална хигиена“ ги спроведува мерките на Град Скопје за намалување на загадувањето на воздухот


07.02.2017

ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје започна со спроведување на мерките што Градот Скопје ги донес

повеќе...

03.02.2017   12:21
Екипите на ЈП „Комунална хигиена“ продолжуваат со расчистување на снегот и мразот во текот на денешниот ден и за време на викендот


03.02.2017

Во текот на денешниот ден, вкупно 194 работници од ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје работат на расчистување

повеќе...

02.02.2017   12:10
Екипите на ЈП „Комунална хигиена“ продолжуваат со расчистување на снегот и мразот во сите скопски општини


02.02.2017

Во текот на денешниот ден, вкупно 194 работници од ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје работат на расчистување

повеќе...

01.02.2017   10:38
ЈП „Комунална хигиена“ ги расчистува снегот и мразот во три смени


01.02.2017

ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје и во текот на вчерашното попладне и ноќта - во втората и во третата смена,

повеќе...

31.01.2017   11:03
ЈП „Комунална хигиена“ и во текот на денешниот ден го расчистува снегот и мразот


31.01.2017

Во текот на денешниот ден, вкупно 177 работници од ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје работат на  расчистувањ

повеќе...

30.01.2017   10:05
ЈП „Комунална хигиена“ со 173 работници го расчистува снегот и мразот


30.01.2017

Во текот на денешниот ден, вкупно 173 работници од ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје работат

повеќе...

страница: 2 3 4 5 6 7 8
 
ПРЕБАРУВАЊЕ:
 
 
 
БЕСПЛАТЕН ТЕЛЕФОНСКИ БРОЈ ЗА СОБИРАЊЕ КАБАСТ И ГРАДЕЖЕН ОТПАД 0800 222 33
ЈАВНИ НАБАВКИ
Слободен пристап до информации од јавен карактер
Службата за хуман третман на бездомните животни
КУЧИЊА ЗА ВДОМУВАЊЕ
Едукација
Акции
 
ЕКО РЕЧНИК ЕДУКАЦИЈА
Аеросоли се цврсти честички или мали течни капки од чад, прашина, пепел и кондензирани гасовити супстанци кои можат да се најдат во воздухот. Некои од овие честички се доволно големи и темни да можат да се забележат со голо око во вид на чад. Настануваат во индустриски процеси, на депонии, преку согорување на горива, од прашина по патиштата, при градежни работи и зафати, вулкански ерупции, шумски пожари и слично. Некои честички се емитираат директно од своите извори, додека други настануваат кога гасови како сулфур оксид, азотови оксиди или неметански органски гасови и пареа стапуваат во реакција со други соединенија во воздухот и формираат супстанци со понизок степен на испарување, а потоа и најдобри микродисперзирани честички со кои гасовите можат повторно да стапат во реакција. Аеросолите се многу штетни по човечкото здравје.
АНКЕТА
Дали сметате дека постојните метални контејнери од 1,1 м3 треба да бидат заменети со пластични контејнери од ист волумен за селектирање на комуналниот отпад?
Да
Не

резултати