24.01.2018 mkd shq eng почетна мапа на сајтот контакт
ЗА НАС УСЛУГИ ЦЕНОВНИК ЛИНКОВИ МЕСЕЧЕН ИНФО КОНТАКТ
ДЕЖУРЕН ТЕЛЕФОН (08-20ч): 321 66 44
 почетна / Проекти / Проекти 2010
КХС во медиуми
Прописи
Извештаи
Историјат
Проекти
Јавни набавки
Проекти 2010
Еко патрола
ДЕЖУРЕН ТЕЛЕФОН
Фото галерија
 

Сертификат на систем за менаџмент со квалитет ISO 9001:2008

Зимска програма / 2012

Инвестициона програма / 2014

3та МЕЃУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА - управување со отпад и климатски промени
Проекти 2010
09.01.2014   12:47
Пластични контејнери од 1.100 литри


Пластични контејнери од 1.100 литри 


...

повеќе...

09.01.2014   11:02
Подземни контејнери 2014


Подземни контејнери 


...

повеќе...

25.01.2013   09:45
Започнаа градежните активности за инсталирање систем за подземни контејнери во Скопје


06.12.2012

Денеска, на улицата Максим Горки во строгиот центар на Скопје, беше свечено одбележан почетокот на градежните активности за инсталирање систем за поставување подземни контејнери за одлагање комунален отпад. Н...

повеќе...

25.01.2013   09:44
Учениците од ОУ „Исмаил Ќемали“ се запознаа со работата на ЈП „Комунална хигиена“ - Скопје


15.11.2012

На 15 ноември 2012 година, дваесет ученици од шесто и седмо одделение во ОУ„Исмаил Ќемали“ во општината Чаир, го посетија Рециклажниот двор при ЈП „Комунална хигиена“- Скопје, како и прес-контејнерот и посебн...

повеќе...

25.01.2013   09:44
БЕСПЛАТНИ ПЛАСТИЧНИ КАНТИ ЗА ИНДИВИДУАЛНИТЕ ДОМАЌИНСТВА ВО ОПШТИНАТА ШУТО ОРИЗАРИ


17.10.2011

Во месец мај 2011, Градот Скопје го започна проектот „Подобрување на општинските услуги“, финансиран од Светската банка, со цел-подобрување на одржувањето на јавната хигиена на целото градско подрачје. За ова...

повеќе...

25.01.2013   09:43
БЕСПЛАТНИ ПЛАСТИЧНИ КАНТИ ЗА ИНДИВИДУАЛНТЕ ДОМАЌИНСТВА


29.04.2011

Во рамките на проектот „Подобрување на општинските услуги“, финансиран од Светската банка, со цел - подобрување на одржувањето на јавната хигиена на целото градско подрачје, Градот Скопје се задолжи со заем к...

повеќе...

страница: 1
 
 назад
ПРЕБАРУВАЊЕ:
 
 
 
БЕСПЛАТЕН ТЕЛЕФОНСКИ БРОЈ ЗА СОБИРАЊЕ КАБАСТ И ГРАДЕЖЕН ОТПАД 0800 222 33
ЈАВНИ НАБАВКИ
Слободен пристап до информации од јавен карактер
Службата за хуман третман на бездомните животни
КУЧИЊА ЗА ВДОМУВАЊЕ
Едукација
Акции
 
ЕКО РЕЧНИК ЕДУКАЦИЈА
Аеросоли се цврсти честички или мали течни капки од чад, прашина, пепел и кондензирани гасовити супстанци кои можат да се најдат во воздухот. Некои од овие честички се доволно големи и темни да можат да се забележат со голо око во вид на чад. Настануваат во индустриски процеси, на депонии, преку согорување на горива, од прашина по патиштата, при градежни работи и зафати, вулкански ерупции, шумски пожари и слично. Некои честички се емитираат директно од своите извори, додека други настануваат кога гасови како сулфур оксид, азотови оксиди или неметански органски гасови и пареа стапуваат во реакција со други соединенија во воздухот и формираат супстанци со понизок степен на испарување, а потоа и најдобри микродисперзирани честички со кои гасовите можат повторно да стапат во реакција. Аеросолите се многу штетни по човечкото здравје.
АНКЕТА
Дали сметате дека постојните метални контејнери од 1,1 м3 треба да бидат заменети со пластични контејнери од ист волумен за селектирање на комуналниот отпад?
Да
Не

резултати