24.01.2018 mkd shq eng почетна мапа на сајтот контакт
ЗА НАС УСЛУГИ ЦЕНОВНИК ЛИНКОВИ МЕСЕЧЕН ИНФО КОНТАКТ
ДЕЖУРЕН ТЕЛЕФОН (08-20ч): 321 66 44
 почетна / КХС во медиуми
КХС во медиуми
КХС во медиуми
Прописи
Извештаи
Историјат
Проекти
Еко патрола
ДЕЖУРЕН ТЕЛЕФОН
Фото галерија
 

Сертификат на систем за менаџмент со квалитет ISO 9001:2008

Зимска програма / 2012

Инвестициона програма / 2014

3та МЕЃУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА - управување со отпад и климатски промени
КХС во медиуми
Шампионско пребарување низ контејнери

Првите 19 неформални собирачи на селектиран отпад потпишаа договори со „Комунална хигиена“ и добија легитимации да чепкаат по контејнери

повеќе...

Кучињата - скитници в година ќе се испитуваат од лишманија

Лишманијата се пренесува од болни кучиња на луѓе со каснување од инсекти што цицаат крв, како што се крлежите и комарците. Оваа болест многу есно се пренесува на луѓето, а тешко се лекува. Од ид

повеќе...

Почист град само со нови возила

Купени се четирите нови камиони за собирање смет, до крајот на годината треба да пристигнат уште два, а за в година се планирани уште 12 специјални комунални возила. Некои од нив ќе бидат помали за да може да се пробиваат и во пот

повеќе...

Скопје ќе стане уште почисто

Ракип Дочи, првиот директор албанец на Комунална Хигиена -  Скопје, по приближно 40 години вети дека главниот град во иднина ќе биде  уште по чист. Тој очекува да се снабди со уште неколку нови камиони за собирање смет, ќе го згол

повеќе...

страница: 1 2 3 4 5 6
 
 назад
ПРЕБАРУВАЊЕ:
 
 
 
БЕСПЛАТЕН ТЕЛЕФОНСКИ БРОЈ ЗА СОБИРАЊЕ КАБАСТ И ГРАДЕЖЕН ОТПАД 0800 222 33
ЈАВНИ НАБАВКИ
Слободен пристап до информации од јавен карактер
Службата за хуман третман на бездомните животни
КУЧИЊА ЗА ВДОМУВАЊЕ
Едукација
Акции
 
ЕКО РЕЧНИК ЕДУКАЦИЈА
Аеросоли се цврсти честички или мали течни капки од чад, прашина, пепел и кондензирани гасовити супстанци кои можат да се најдат во воздухот. Некои од овие честички се доволно големи и темни да можат да се забележат со голо око во вид на чад. Настануваат во индустриски процеси, на депонии, преку согорување на горива, од прашина по патиштата, при градежни работи и зафати, вулкански ерупции, шумски пожари и слично. Некои честички се емитираат директно од своите извори, додека други настануваат кога гасови како сулфур оксид, азотови оксиди или неметански органски гасови и пареа стапуваат во реакција со други соединенија во воздухот и формираат супстанци со понизок степен на испарување, а потоа и најдобри микродисперзирани честички со кои гасовите можат повторно да стапат во реакција. Аеросолите се многу штетни по човечкото здравје.
АНКЕТА
Дали сметате дека постојните метални контејнери од 1,1 м3 треба да бидат заменети со пластични контејнери од ист волумен за селектирање на комуналниот отпад?
Да
Не

резултати