22.04.2018 mkd shq eng почетна мапа на сајтот контакт
ЗА НАС УСЛУГИ ЦЕНОВНИК ЛИНКОВИ МЕСЕЧЕН ИНФО КОНТАКТ
ДЕЖУРЕН ТЕЛЕФОН (08-15ч): 321 66 44
 почетна / КХС во медиуми
КХС во медиуми
КХС во медиуми
Прописи
Извештаи
Историјат
Проекти
Еко патрола
ДЕЖУРЕН ТЕЛЕФОН
Фото галерија
 

Сертификат на систем за менаџмент со квалитет ISO 9001:2008

10та МЕЃУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА - Води и отпад - реалност и предизвици
КХС во медиуми
Крај за смрдеата во Скопје – се инсталираат подземните контејнери

Објавено во ТIME.мк: 07 декември 2012...(оригинален линк)

повеќе...

Скопје ќе ги добие првите подземни контејнери

Лошата миризба и расфрланото ѓубре наскоро ќе станат минато за скопјани. Градот, општината Центар и јавното претпријатие „Комунална хигиена“ вчера на улицата Максим Горки, спроти кафеаната „Кај Јоле“, ги поставија инсталациите за

повеќе...

Скопје ќе ги добие првите подземни контејнери

Денес на улицата Максим Горки, спроти кафеана „Кај Јоле“се поставија инсталациите за првите подземни контејнери во градот кои имаат зафатнина од три метри кубни. Планирано е да се постават вкупно 47 подземни контејнери на 15 локац

повеќе...

Подземните контејнери во функција од Нова година

До крајот на годинава, Скопје ќе добие подземни контејнер за смет по примерот на големите градови.Проeктот доцни со реализација бидејки јавното комунално претпријатие досега поништи два тендери за избор на фирма што ќе ги инсталир

повеќе...

Почна поставувањето подземни контејнери во центарот на Скопје

Градот Скопје денеска во општина Центар ги почна градежните работи за поставување подземни контејнери за одлагање комунален отпад. Стартот на реализација на проектот го означија градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, гр

повеќе...

Стартуваше градбата на подземните контејнери

Првите подземни контејнери, наското ќе бидат поставени во повеќе скопски општини, откако денеска и официјално, за нив беа избрани посебни локации.
Според скопските градски власти, најмногу подземни контејнери, поточно 14, ќе

повеќе...

Подземни контејнери во Скопје

Подземни контејнери во Скопје  
Објавено во Без пардон: август 20, 2012 во 13:50...(оригинален линк)

повеќе...

Почна поставувањето на подземните контејнери во Скопје

Градот Скопје вчера ги почна градежните работи за поставување подземни контејнери за одлагање комунален отпад. Стартот на овој проект кој, како што велат од Градот Скопје, ќе придонесе за осовременување на системот за складирање и

повеќе...

Словенци ќе прават подземни контејнери во Скопје

Словенската фирма „Атрик“ од Љубљана го доби третиот тендер на ЈП „Комунална хигиена“ за подземните контејнери, кои ќе се постават на 15 локации во Скопје, од кои 14 се во општина Центар.

- Откако ќе ја добијат дозволат

повеќе...

Намален бројот и сменети локациите за подземните контејнери

Идната недела ќе се знае фирмата-изведувач на проектот на ЈП „Комунална хигиена“ за подземните контејнери, велат од претпријатието.

 Ова е трет тендер за подземните контејнери и, по неуспешните два, директорот Ракип До

повеќе...

страница: 1 2 3 4 5 6
 
 назад
ПРЕБАРУВАЊЕ:
 
 
 
БЕСПЛАТЕН ТЕЛЕФОНСКИ БРОЈ ЗА СОБИРАЊЕ КАБАСТ И ГРАДЕЖЕН ОТПАД 0800 222 33
ЈАВНИ НАБАВКИ
Слободен пристап до информации од јавен карактер
Службата за хуман третман на бездомните животни
КУЧИЊА ЗА ВДОМУВАЊЕ
Едукација
 
ЕКО РЕЧНИК ЕДУКАЦИЈА
Аеросоли се цврсти честички или мали течни капки од чад, прашина, пепел и кондензирани гасовити супстанци кои можат да се најдат во воздухот. Некои од овие честички се доволно големи и темни да можат да се забележат со голо око во вид на чад. Настануваат во индустриски процеси, на депонии, преку согорување на горива, од прашина по патиштата, при градежни работи и зафати, вулкански ерупции, шумски пожари и слично. Некои честички се емитираат директно од своите извори, додека други настануваат кога гасови како сулфур оксид, азотови оксиди или неметански органски гасови и пареа стапуваат во реакција со други соединенија во воздухот и формираат супстанци со понизок степен на испарување, а потоа и најдобри микродисперзирани честички со кои гасовите можат повторно да стапат во реакција. Аеросолите се многу штетни по човечкото здравје.