22.01.2018 mkd shq eng почетна мапа на сајтот контакт
ЗА НАС УСЛУГИ ЦЕНОВНИК ЛИНКОВИ МЕСЕЧЕН ИНФО КОНТАКТ
ДЕЖУРЕН ТЕЛЕФОН (08-20ч): 321 66 44
 почетна / Актуелности
КХС во медиуми
Прописи
Извештаи
Историјат
Проекти
Еко патрола
ДЕЖУРЕН ТЕЛЕФОН
Фото галерија
 

Сертификат на систем за менаџмент со квалитет ISO 9001:2008

Зимска програма / 2012

Инвестициона програма / 2014

3та МЕЃУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА - управување со отпад и климатски промени
Актуелности
Екипите на ЈП „Комунална хигиена“ и денеска го расчистуваат нападнатиот снег и мразот

20.01.2017

Вкупно 80 работници од ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје и во текот на денешниот ден работат на  расчистувањ

повеќе...

ЈП „Комунална хигиена“ и денеска го расчистува нападнатиот снег и мразот

18.01.2017

Вкупно 152 работника од ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје и во текот на денешниот ден работат на  расчи

повеќе...

Екипите на ЈП „Комунална хигиена“ го расчистуваа снегот и во текот на ноќта

18.01.2017

Во текот на целата измината ноќ, педесет работници од ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје го расчистуваа напад

повеќе...

Триесет административци од ЈП „Комунална хигиена“ денеска го расчистуваат нападнатиот снег и мраз во централното градско подрачје

17.01.2017

Во расчистувањето на нападнатиот снег и мразот во централното градско подрачје, денеска учествуваа и триесет административни работници од  ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје.

повеќе...

Сто работници од ЈП „Комунална хигиена“ и денеска го расчистуваат нападнатиот снег и мраз на скопските улици

17.01.2017

Eкипите на ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје и утринава работат на  расчистување на нападнатиот снег и мразо

повеќе...

Екипите на ЈП „Комунална хигиена“го расчистуваaт нападнатиот снег и мраз на скопските улици

16.01.2017

Eкипите на ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје и утринава работат на  расчистување на нападнатиот снег и мразо

повеќе...

Екипите на ЈП „Комунална хигиена“ активно го расчистуваaт нападнатиот снег и мраз на скопските улици и пред поголемите институции

10.01.2017

Од утринава, екипите на ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје активно го расчистуваат нападнатиот снег и мразот

повеќе...

Екипите на ЈП „Комунална хигиена“ го расчистуваaт нападнатиот снег и мраз

05.01.2017

Утринава, екипите на ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје активно го расчистуваат нападнатиот снег и мразот во

повеќе...

СРЕЌНА НОВА ГОДИНА 2017

СРЕЌНА НОВА ГОДИНА 2017

повеќе...

ТРОДНЕВНА АКЦИЈА ЗА ЧИСТЕЊЕ НА ОПШТИНАТА ЧАИР

 26.12.2012г.

Во периодот 22-24 декември 2016 година, ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје, во координација со Градот

повеќе...

страница: 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
 
 назад
ПРЕБАРУВАЊЕ:
 
 
 
БЕСПЛАТЕН ТЕЛЕФОНСКИ БРОЈ ЗА СОБИРАЊЕ КАБАСТ И ГРАДЕЖЕН ОТПАД 0800 222 33
ЈАВНИ НАБАВКИ
Слободен пристап до информации од јавен карактер
Службата за хуман третман на бездомните животни
КУЧИЊА ЗА ВДОМУВАЊЕ
Едукација
Акции
 
ЕКО РЕЧНИК ЕДУКАЦИЈА
Аеросоли се цврсти честички или мали течни капки од чад, прашина, пепел и кондензирани гасовити супстанци кои можат да се најдат во воздухот. Некои од овие честички се доволно големи и темни да можат да се забележат со голо око во вид на чад. Настануваат во индустриски процеси, на депонии, преку согорување на горива, од прашина по патиштата, при градежни работи и зафати, вулкански ерупции, шумски пожари и слично. Некои честички се емитираат директно од своите извори, додека други настануваат кога гасови како сулфур оксид, азотови оксиди или неметански органски гасови и пареа стапуваат во реакција со други соединенија во воздухот и формираат супстанци со понизок степен на испарување, а потоа и најдобри микродисперзирани честички со кои гасовите можат повторно да стапат во реакција. Аеросолите се многу штетни по човечкото здравје.
АНКЕТА
Дали сметате дека постојните метални контејнери од 1,1 м3 треба да бидат заменети со пластични контејнери од ист волумен за селектирање на комуналниот отпад?
Да
Не

резултати