%> Комунална хигиена - Скопје
  22.03.2018 mkd shq eng почетна мапа на сајтот контакт
ЗА НАС УСЛУГИ ЦЕНОВНИК ЛИНКОВИ МЕСЕЧЕН ИНФО КОНТАКТ
ДЕЖУРЕН ТЕЛЕФОН (08-20ч): 321 66 44
 
КХС во медиуми
Прописи
Извештаи
Историјат
Проекти
Еко патрола
ДЕЖУРЕН ТЕЛЕФОН
Фото галерија
 

Сертификат на систем за менаџмент со квалитет ISO 9001:2008

Зимска програма / 2012

Инвестициона програма / 2014

3та МЕЃУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА - управување со отпад и климатски промени
АКТУЕЛНО
19.03.2018   13:57
Се одржа еко- манифестацијата „Децата и КХС во светот на екологијата“


19.03.2018г.
По повод „Деновите на пролетта и на екологијата“, ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје, во соработка со Секторот за животна средина при Градот Скопје, денес

повеќе...

19.03.2018   08:00
ВИКЕНД-АКЦИЈА ЗА ЧИСТЕЊЕ НА ГРАДСКИОТ ПАРК ВО СКОПЈЕ


Во текот на изминатиот викенд 17-18.03.2018 година, ЈП „Комунална хигена“-Скопје учествуваше во заедничка координирана акција за чистење на Градскиот парк, во којашто беа вклучени и екипите на ЈП „Паркови

повеќе...

09.03.2018   14:00
ДЕЛЕГАЦИЈА ОД РЕПУБЛИКА КОСОВО ВО ПОСЕТА НА ЈП „КОМУНАЛНА ХИГИЕНА“ - СКОПЈЕ


Дваесетчлена делегација составена од претставници на повеќе комунални претпријатија и градските управи на Приштина, Ѓаковица, Митровица, Вуштрија, Фуш Косова и Призрен од Р. Косово, како претставници од У

повеќе...

27.02.2018   13:11
ЈП „Комунална хигиена“ продолжува со расчистување на снегот и мразот


27.02.2018г.

ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје и во текот на минатата ноќ и денешниот ден продолжува да ја спроведува П

повеќе...

26.02.2018   11:06
Екипите на ЈП „Комунална хигиена“го расчистуваaт нападнатиот снег и мразот на скопските улици


26.02.2018г.

Согласно Програмата за работа на Зимската служба, екипите на ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје во текот на

повеќе...

14.02.2018   11:25
Децата и КХС во светот на екологијата


По повод „Денот на пролетта-21 март“, а воедно и деновите на екологијата, ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје изготви Проект на тема „Децата и КХС во светот на екологијата“, поддржан од Секторот за животна ср

повеќе...

12.02.2018   14:44
АКТИВНОСТИ НА ШТАБОТ ЗА ЗАШТИТА И СПАСУВАЊЕ НА ГРАД СКОПЈЕ


12.02.2018г.

На ден 09.02.2018 година, беше одржан состанок на Штабот за заштита и спасување на Град Скопје, на којшт

повеќе...

12.02.2018   11:44
Генерално чистење и уредување на стационарот за бездомни животни „Вардариште“


Во текот на изминатите неколку дена, ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје пристапи кон генерално чистење и уредување на просторот во стационарот за бездомни животни „Вардариште“. 
08.02.2018   13:40
ЗАПОЧНУВА АКЦИЈАТА ЗА ГЕНЕРАЛНО ЧИСТЕЊЕ НА ОПШТИНАТА САРАЈ


08.02.2018г.

Во текот на денешниот ден започна акцијата за генерално чистење на општината Сарај, во којашто ќе земат

повеќе...

01.02.2018   14:36
Нови садници пред управната зграда на ЈП „Комунална хигиена“-Скопје – придонес на Претпријатието кон намалување на загаденоста на амбиенталниот воздух во градот


Согласно известувањето од  Министерството за животна средина и просторно планирање за присуството на зголемени концентрации на честичките ПМ10 над прагот на алармирање во амбиенталниот воздух во наши

повеќе...

страница: 1 2 3 4 5 6 7 8
 
ПРЕБАРУВАЊЕ:
 
 
 
БЕСПЛАТЕН ТЕЛЕФОНСКИ БРОЈ ЗА СОБИРАЊЕ КАБАСТ И ГРАДЕЖЕН ОТПАД 0800 222 33
ЈАВНИ НАБАВКИ
Слободен пристап до информации од јавен карактер
Службата за хуман третман на бездомните животни
КУЧИЊА ЗА ВДОМУВАЊЕ
Едукација
Акции
 
ЕКО РЕЧНИК ЕДУКАЦИЈА
Аеросоли се цврсти честички или мали течни капки од чад, прашина, пепел и кондензирани гасовити супстанци кои можат да се најдат во воздухот. Некои од овие честички се доволно големи и темни да можат да се забележат со голо око во вид на чад. Настануваат во индустриски процеси, на депонии, преку согорување на горива, од прашина по патиштата, при градежни работи и зафати, вулкански ерупции, шумски пожари и слично. Некои честички се емитираат директно од своите извори, додека други настануваат кога гасови како сулфур оксид, азотови оксиди или неметански органски гасови и пареа стапуваат во реакција со други соединенија во воздухот и формираат супстанци со понизок степен на испарување, а потоа и најдобри микродисперзирани честички со кои гасовите можат повторно да стапат во реакција. Аеросолите се многу штетни по човечкото здравје.
АНКЕТА
Дали сметате дека постојните метални контејнери од 1,1 м3 треба да бидат заменети со пластични контејнери од ист волумен за селектирање на комуналниот отпад?
Да
Не

резултати